A Magic trilógia harmadik felvonásában pedig el is jutunk a legnagyobb magaslatokig, ami természetesen mi más is lenne, mint a Tokaji aszú. Indult egy borászat a 90-es években Hegyalján, mely talán minden idők legkomolyabb műhelye lehetett, s ez csak utólag válik még világosabbá. A kínai-amerikai befektető, Anthony Hwang Tarcal központjában, a romba dőlése előtt építette újjá a birtok központjául szolgáló ősi épületet: nagyon komoly terroirok faggatásába kezdve (ahogy azt az Úrágya Furmintnál is láthattuk), s ebben a maradékcukornak is fontos szerepet szánt majd minden borban. Maga mellé állította a borvidék egyik legtapasztaltabb szaktekintélyét, Szepsy Istvánt, s a borvidék talán legjobb borászát, Demeter Zoltánt. Egy ilyen csillagzat alatt csakis óriási borok születhetnek. Szepsy István 2005-ig, Demeter Zoltán végül 2007-ig volt a Királyudvar történetének aktív részese. Akik kóstoltak már aszút bármelyiküktől, azoknak talán nem lesz meglepő, hogy a Királyudvar első 10 évében Hegyalja tán legragyogóbb aszúi születtek meg. Szeretnék ezekből bemutatni párat, néhány különleges történet és pár izgalmas falat kíséretében.

Királyudvar Aszú 2007
Királyudvar Aszú 2006
Királyudvar Aszú 2003
Királyudvar Aszú 2002
Királyudvar Aszú 2000
Királyudvar Lapis 1999

A BORKÓSTOLÓ-ÉLMÉNY ÁRA: 19.800 Ft | Melyet a helyszínen készpénzben vagy előre utalással lehet rendezni.
PONTOS KEZDÉS | 2019.01.10. 18:00 | A férőhelyek száma limitált, ezért kérem, hogy a részvételi szándékát jelezze elérhetőségeinken: +36 20 244 60 97 |  hello@tokajmagic.hu
DUGÓSZABÁLY | A hibás palack sajnos mindig benne van a pakliban. Kérem vegye figyelembe, hogy ezekből a ritkaságokból nem áll rendelkezésre cserepalack a helyszínen és valószínű, hogy később sem. Ezért, ha bármelyik tétel hibás, nem tudunk másik palackot bontani. Ilyen esetben a belépő legfeljebb 1/6-od részét tudom elengedni.

St. Andrea Wine & Gourmet Bar
0